НОВИНИ

Облачността ще се задържи през втората половина на празничния ден

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 25.12.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно значителна ще се задържи облачността през втората половина на деня. Затоплянето ще продължи с до умерен, в източните райони и северно от планините временно силен югозападен вятър.

Максималните температури ще са между 8° и 13°, на места в Дунавската равнина и по-високи, в София около 9°.

По-често облачно ще бъде времето и през следващото денонощие. Слаби валежи от дъжд се очакват на отделни места в Северна и Западна България. Покрай Дунав, където вятърът ще е от североизток, ще бъде и мъгливо.

Северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от около 6° в районите с трайна мъгла до 13 - 15° в Предбалкана и крайните южни райони.

И на морския бряг ще преобладава облачно време, почти без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд първо в северните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Облачността и в планините ще е значителна, В отделни райони в масивите в западната половина на страната ще има слаби валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1700 - 1800 м.

Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите - от 1° до 9°.

Предимно облачно и с валежи ще бъде в много райони от Европа: Дъжд ще вали на Британските острови, във Франция и Италия, а в Югоизточна Украйна и в по-голямата част от Европейска Русия валежите ще са от сняг. С температури по-високи от обичайните ще се задържи на Пиринеите, особено в Португалия: максималната в Лисабон - 19°.

Топло за края на декември и без валежи ще остане в югоизточните райони от Балканите. В северозападните части и по крайбрежието на Гърция ще превалява дъжд, а в Румъния, с понижението на температурите от север, валежите ще са от сняг.

У нас затоплянето ще продължи и в началото на новата седмица с временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в Предбалкана и югоизточните райони до около 16°; по-ниски, от 2° до 5°, ще остават по поречието на Дунав и в северозападните райони, където вятърът ще е от югоизток, предимно слаб. Ще преобладава облачно време, на места със слаби валежи от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как българските спортисти посрещнаха Коледа?
Как българските спортисти посрещнаха Коледа?
Сандански отбелязва Коледа с празничен концерт на открито
Сандански отбелязва Коледа с празничен концерт на открито