НОВИНИ

Обрат: Апелативният съд призна за виновен бившия началник на онкодиспансера в Пловдив

обрат апелативният съд призна виновен бившия началник онкодиспансера пловдив
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 07.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Бившият началник на Онкологичния център в Пловдив Красимир Вальов беше осъден на три години условно лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години и глоба от 2 000 лева.

Мотивите на съда са заради нанесени щети при сключване на сделка в размер на 254 777 лева без ДДС, които се явяват разликата между стойността на томограф по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф.

Окръжният съд призна медика за невинен, но прокуратурата внесе протест срещу решението. Днес Апелативен съд отмени присъдата в оправдателната й част като постанови, че признава Вальов за виновен.

Припомняме, че ексшефът на онкодиспандера беше обвинен, че на 31 август 2016 г., като управител на КОЦ - Пловдив, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, да потърси съвети от независими експерти, органи или участници на пазара за цените на томографите, е открил обществена поръчка с предмет: Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на "КОЦ – Пловдив ЕООД" с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори в предприятие за пластмаси в Средец
Пожар гори в предприятие за пластмаси в Средец
Италиански булки протестираха срещу отлагането на сватбите им
Италиански булки протестираха срещу отлагането на сватбите им