НОВИНИ

Община Пловдив ще разработи нов механизъм за разплащане към транспортните фирми от градския транспорт

община пловдив разработи нов механизъм разплащане транспортните фирми градския транспорт
bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 03.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Община Пловдив ще разработи нов механизъм за разплащане към фирмите превозвачи, така че пловдивчани да получат по-добра услуга. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на среща с общински съветници.

Оптимизиране на транспортната схема и размерът на компенсациите към фирмите превозвачи бяха част от темите, които обсъдиха по време на разговорите, на които присъстваха и заместник-кметовете Тодор Чонов и Илия Кирчев.

„Засега няма да се увеличава цената на билетите и картите за градския транспорт“, заяви кметът.

Община Пловдив е пуснала уведомление към консорциума, който обслужва градския транспорт за това, че две от фирмите в него не изпълняват договора от 2018 г., като не спазват изискването автобусите, които се движат, да бъдат с екологичен клас EURO 6 и годината на регистрация да бъде след 2014 г.

В писмото е указано, че ако в срок от един месец не бъдат заплатени неустойките в размер на 145 000 лева и 120 000 лева за двете фирми, както и отстраняване на нередностите по договора, то същият ще бъде прекратен едностранно.

Здравко Димитров коментира, че ще бъдат предявени и претенции по съдебен път спрямо фирма „Индра“, изпълнител на транспортния проект в Пловдив.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха голямата тайна на Стоунхендж
Разкриха голямата тайна на Стоунхендж
Президентът: През изминалото денонощие властта режисира провокации
Президентът: През изминалото денонощие властта режисира провокации