НОВИНИ

Пловдив няма да остане без градски транспорт, увериха общината и превозвачите

bnt avatar logo
от БНТ
09:22, 27.08.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Превозвачите в Пловдив обвиниха общината в неизпълнение на договора от 2018-та година. Според тях секторът е недофинансиран и това понижава качеството на услугата.

Уверението на екипа на община Пловдив и превозвачите е, че вторият по-големина град в страната няма да остане без градски транспорт. Но проблемите в сектора са изключително много.

Проблемът към момента се пренасочи към общинския съвет, но той е от дълги години. Недофинансирането ни на километър се равнява между 40 и 50 ст. за отделните фирми и за съжаление това рязко влошава финансовото ни състояние и води до влошаване на качеството на самата услуга, обясни Веселин Дошков – превозвач. Това налага бързи и спешни мерки, за да излезем от тази ситуация.

Действително проблемите са сериозни и натрупани през годините. Но всичко, което е поето от общината като ангажимент, е изпълнено. В Пловдив цените на превозните документи не са повишавани от 10 години. Но ние вървим към въвеждане на електронно-билетна система и ще стимулираме закупуването на електронни карти, заяви Тодор Чонов – зам.-кмет по транспорт в Община Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганът Лаура може да се засили до пета степен
Ураганът Лаура може да се засили до пета степен
Джокович - Баутиста Агут е първият полуфинал в Синсинати
Джокович - Баутиста Агут е първият полуфинал в Синсинати