НОВИНИ

Как ще продължи субсидирането на градския транспорт в Пловдив?

bnt avatar logo
от БНТ
16:19, 26.08.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Да се увеличи цената на билетите и картите е един от вариантите, за да продължи субсидирането на градския транспорт в Пловдив. На поредна среща между частните превозвачи и ръководството на общината бяха обсъдени проблемите в сектора.

Консорциумът от транспортни фирми, които обслужват близо 30 линии в Пловдив, категорично обхвърлиха обвиненията, че се опитват да извиват ръцете на общината за допълнително субсидиране.

И двете страни се обединиха около тезата, че загубите, които транспортния бранш понесе заради намаления пътникопоток по време на пандемията, са огромни. Това налага и преосмисляне на взаимоотношенията между страните.


От бранша твърдят, че от няколко година общината не им плаща договореното за километър пробег. От страна на общината има много критики към качеството на услугата.

Здравко Димитров – кмет на Пловдив: Както те имат претенции, така и ние имаме забележки относно курсовете, кондукторите.

"Ние не искаме пари, искаме общината да си изпълнява договорите, които сме подписали 2016, 2018 и сега 2020 г.", заяви Петко Ангелов – превозвач.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата възобновява публичните аудиенции от септември
Папата възобновява публичните аудиенции от септември
Сериозен спад в круизния туризъм по Дунав
Сериозен спад в круизния туризъм по Дунав