НОВИНИ

Протест и антипротест при старта на новата метролиния

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
14:06, 26.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Протест и антипротест имаше на входа на новата метростанция "Медицински университет" в София, докато официалните лица откриваха третия лъч на метрото. Стигна се до пререкания и скандали между двете страни.

"Оставка" и "крадци" крещяха недоволните от начина, по който работи столичната управа и правителството. Те освиркаха влизащите и излизащите от станцията гости на откриването, включително и свещениците, които отслужиха водосвет.

Други протестиращи пък скандираха "Оставка за Радев". Според тях президентът е подбудител на антиправителствените настроения в страната.

Опитът на отделни протестиращи да влязат вътре в метрото за самото откриване беше спиран от полицейски кордон.

Няколко протестиращи обаче успяха да влязат в станцията с плакати още по време на церемонията. Те носеха маски на Демократична България.

Иван Калчев, представител на протестиращите от Орлов мост: Тук сме, за да зададем въпрос на госпожа Фандъкова за ремонтите на ремонтите, конкретно за метролинията и защо се открива една година по-късно след като е готова и да поискаме оставката ѝ. Абсолютно сме за метрото и против управлението му, против управлението на София, което е корупционно, крадящо и некомпетентно.

"Защо протестират? Аз съм много доволна от това, което се прави и продължава да се прави в момента. На младежа му отговорих затова, че казва, че Бойко Борисов не се явява доста време пред Министерския съвет. Ами той работи и не е свободен да стои отпред пред Министерския съвет и да го замеряте с боклуци", отговори му жена, участник в контрапротеста.

Протестът и антипротестът протекоха мирно, без инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колев: Нито една стотинка не е похарчена злонамерено
Колев: Нито една стотинка не е похарчена злонамерено
Тити Папазов призна, че е дал заем за заплатите в Левски
Тити Папазов призна, че е дал заем за заплатите в Левски