НОВИНИ

Официално откриха първата отсечка от третия лъч на метрото

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 26.08.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Първият участък от третия лъч на метрото в София беше официално открит. Той свързва кварталите "Красно село" и "Хаджи Димитър". Трасето е дълго 8 километра с 8 метростанции.

От 14 часа всички граждани могат да изпробват новото трасе на подземната железница. По традиция в днешния ден пътуването по него ще е безплатно.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев поздрави всички с придобивката, която получи днес София - първите 8 км от третата линия на метрото.

"8 км през последните 4 години ги построихме с изключително голямо желание, с много труд. Нека да се порадваме на това, което сме построили. Имам чувството, че по-хубаво от това не може да се направи повече. Направили сме едно чудесно метро, една чудесна линия", каза инж. Братоев.

Транспортният министър Росен Желязков заяви, че днес е ден за поздравления и благодарности.

"На първо място искам да отправя своята абстрактна благодарност към всички европейски данъкоплатци, в това число и българи, които са дали своя принос за това безвъзмездно финансиране и с националното съфинансиране да се случи третият лъч на метрото.На второ място, искам да благодаря на всички проектанти, на строителите, на възложителя, на г-жа Фандъкова, на г-н Братоев".

Кметът на София Йорданка Фандъкова изказа поздравление и благодарности за свършената работа.

"Честита придобивка на нашия град! Много труд, много усилия, много работа. изпълняваме план, заложен преди 48 години - нашият град да има три линии на метров. Днес имаме метро мрежа. Благодаря на всички, които помогнаха този труд да се случи. Продължаваме да гарантираме развитието на метрото. Днес е празник, но от утре стягайте се за работа. Дай Боже да се поздравим със следващите успехи на софиянци", каза Фандъкова.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско Сираков: Тити може да се чувства собственик на Левски
Наско Сираков: Тити може да се чувства собственик на Левски
Министър Данаил Кирилов подаде оставка
Министър Данаил Кирилов подаде оставка