НОВИНИ

Инцидентът с Навални - намеса на чужди сили?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:50, 26.08.2020
Чете се за: 00:30 мин.
По света
Снимка: Архив/БГНЕС

Парламентарната комисия по сигурност и борба с корупцията в руската Дума ще изиска от правоохранителните органи повече информация за случая с Алексей Навални.

Целта е да се види дали зад предполагаемото отравяне не стоят чужди сили и добави, че разследването е по поръчка на председателя на Думата Вячеслав Володин.

"Имаме основание да предполагаме, че случилото се с Навални би могло да бъде опит за чуждестранна намеса, който цели заплаха за живота и здравето на руски гражданин и създаване на напрежение в нашата страна", се казва в съобщението на комисията.

По-рано Володин заяви, че инцидентът с един от най-изявените критици на Кремъл би могъл да е провокация от страната на европейски държави с цел предизвикване на нови обвинения срещу Русия, най-вече заради позицията й за Беларус.

Според Москва външна намеса там е немислима. Алексей Навални е в клиника в Германия, състоянието му е тежко, но стабилно. Според германските лекари в организма му е открито вещество от групата на инхибиторите на холинестеразата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Няма да участваме в преговори за Контитуцията
Корнелия Нинова: Няма да участваме в преговори за Контитуцията
СЗО: Пандемията забавя темпо
СЗО: Пандемията забавя темпо