НОВИНИ

Свиленски: Депутати от БСП няма да подкрепят проекта на ГЕРБ за нова конституция

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 27.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Депутати от БСП няма да подкрепят предложението на ГЕРБ за нова конституция. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Той подчерта, че БСП е най-обединена на тема конституция.

"Няма тема, която може да обедини социалистите и членовете, и симпатизантите на БСП от това да се спазва Конституцията на България. От това, ако има нужда от някакви промени, те да бъдат обсъдени широко".

Нашите колеги са отговорни, те са българи, те са социалисти, те знаят за какво става въпрос. По тази тема БСП няма да се раздели, изтъкна още той.

"Ние защитаваме действащата конституция. Не допускам, че може да има депутат от БСП, който може да се подпише, и допускам, че много други извън БСП депутати няма да се подпишат".

По повод думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че депутати от БСП са изразили готовност да подкрепят проекта Свиленски призова:

"Караянчева да излезе и да каже кои са тези колеги. Не отива на председател на НС по този начин да интригантства в политическото пространство по темата Конституция. По тази тема да си позволяваш да влизаш в пространството на други политически партии, да всяваш интриги е недопустимо", заяви Свиленски.

"Ние като парламентарна опозиция трябва да направим това, което хората очакват е едно единствено нещо - промяна в изборното законодателство за въвеждане на машинното гласуване. Спешна - още първата седмица, когато влезем в Народното събрание. Незабавна оставка на правителството и отиване на предсрочни избори", заяви депутатът от БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Върба: Не ни достигна класа
Павел Върба: Не ни достигна класа
Доц. Околийски: Ваксината срещу коронавирус трябва да е безплатна и хората да си я сложат
Доц. Околийски: Ваксината срещу коронавирус трябва да е безплатна и хората да си я сложат