НОВИНИ

Общински съветници: Наказанията за неспазване на правилата по пътищата са меки, няма съдебна справедливост

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 07.07.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

"Липсата на справедливост, включително и на съдебна справедливост, води до вчерашната ситуация - тежката катастрофа на бул. "Черни връх". Очевидно имаме един рецидивист, който вилнее по пътищата. Няма населено място, където да няма такива хора, те са изтървани“, каза общинският съветник Карлос Контрера в "Денят започва".

Общинският съветник Прошко Прошков апелира: "По тази тема всички заедно, включително държавата и обществото, трябва сами да се изтеглим за косите. Тази катастрофа трябва да бъде повод, за да се случи това, което стана в Холандия преди 40-50 години – след няколко смъртни случаи на деца с автомобили, стана гражданска революция".

Според независимия общински съветник Борис Бонев, за да се спре войната по пътищата трябва да има ясни правила и сигурност, че когато те се нарушат, ще има санкции.

Контрера добави, че наказанията за неспазване на правилата по пътищата, са либерални, меки и съдът не ги прилага строго. Това води до подобни ситуации – дрогирани хора убиват невинни граждани.

По повод търсенето на международен консултант и външен мениджър за срок до 35 години на "Топлофикация" Прошков коментира:

"Искаме да предложим на "Топлофикация" да започне изготвянето на състезателна процедура за търсене на международен инвеститор с опит в бранша. Той от една страна трябва да предложи план за погасяване на дълговете на „Топлофикация“ и от друга страна да обнови технологично дружеството и то да започне да печели от производството на електроенергия".

Бонев смята, че това предложение е скрита концесия на "Топлофикация" за 35 години.

"В доклада на "Топлофикация" те обясняват, че са разглеждали по Закона за концесиите възможността за концесиониране на дружеството, но поради административни процедури, са предпочели Закона за обществените поръчки. Това не ме учудва, че са избрали този закон, тъй като знаем как ГЕРБ прави обществени поръчки".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оливер Кан смята, че Роналдо няма да пасне на философията на Байерн
Оливер Кан смята, че Роналдо няма да пасне на философията на Байерн
Борислав Гуцанов: По-голямата част от министрите на БСП ще запазят своите позиции в новия кабинет
Борислав Гуцанов: По-голямата част от министрите на БСП ще запазят своите позиции в новия кабинет