НОВИНИ

Общински съветник от Пловдив рецитира "Илиада" по време на сесия (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 29.06.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ в Пловдив Йордан Илиев рецитира пламенно „Илиада“ по време на днешната сесия. Причина за изявата му стана точката в дневния ред, с която се отпускат средства за надграждане на електронно-билетната система в автобусите от градския транспорт.

Припомняме, че ГЕРБ сне доверието си от кмета на Пловдив Здравко Димитров и напрежението между него и съветниците на партията се проявява на всяка сесия. По време на дебатите имаше различни предложения за прехвърляне на средства, включително на Илиев за изграждане на улици в район „Тракия“. Ресорният зам.-кмет Анести Тимчев скочи срещу идеята да се прехвърля за друго от суми, предназначени за екология. Веднага Йордан Илиев, който е филолог, му отговори с първите стихове на „Илиада“.

Преди това заместник-кметът Величко Родопски предупреди съветниците да внимават със сметките, защото може да се окаже, че общината няма да може да плати заплатите на служителите си. На него Илиев иронично предложи да се използват от парите, с които Здравко Димитров настоява да се откупи спортната зала „Строител“.

Вижте повече във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Определиха групата от 12 баскетболистки за европейското за девойки в София
Определиха групата от 12 баскетболистки за европейското за девойки в София
Баскетболистът Йордан Минчев подписа с румънския Сибиу
Баскетболистът Йордан Минчев подписа с румънския Сибиу