НОВИНИ

Бойко Борисов: Имам забележки по бюджета, но няма да го критикувам сега

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:19, 29.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Гледах изследванията на "Алфа Рисърч", което показва, че тези, които говорят по този начин, на кое място са - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос в кулоарите на парламента, че само страхът от правосъдие пази коалицията в момента.

Вижте и още във видеото.

"Алфа Рисърч": Над 76% от гласувалите за ГЕРБ и за ПП-ДБ подкрепят кабинета

Борисов коментира и предпочитанието на ЕК за Илиана Иванова за български еврокомисар:

"Позицията на ГЕРБ по отношение на присъединяването на Албания и Северна Македония, Украйна, приемането на законите от Плана за възстановяване и устойчивост на служебния министър Крум Зарков, се оцени високо в Брюксел и затова се даде път на нашия кандидат да отиде в ЕП и затова казвам, че не е избран. Илиана Иванова би трябвало да я поздравим за това."

Това, че имаше и втори кандидат - Даниел Лорер, показва колко много потенциал има България за хора, които отговарят на тези изисквания, допълни той.

ЕК предпочита Илиана Иванова за български еврокомисар

По отношение на бюджета дали ГЕРБ ще го подкрепят, Борисов каза, че е редно Асен Василев да дойде и да ги запознае по някои теми и да каже какво мисли, защо го мисли и ако го правят и подкрепят, да се знае защо го правят.

"Надявам се и затова няма да го критикувам бюджета сега. Имам забележки по него, има сектори, които се вълнуват от този бюджет. Но според мен, липсата на коалиционно споразумение, механизъм, изисква първо да разговарям с него и след това ако може да се отстранят забележките, да ги отстраним и тогава да понесем заедно отговорност по този бюджет", поясни Бойко Борисов.

Той каза още, че на лидерската среща във вторник Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков категорично стоят зад думите си и държат да има ротация и да продължи да работи правителството.

Борисов: Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър се похвали с новото осветление на стадион "Георги Бенковски"
Хебър се похвали с новото осветление на стадион "Георги Бенковски"
УЕФА утвърди новия формат на квалификациите за Мондиал 2026
УЕФА утвърди новия формат на квалификациите за Мондиал 2026