НОВИНИ

Общинските гробища са превърнати в ад, каза шефът на "Гробищни паркове" в София

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
11:24, 25.02.2024
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Едва 20 души са назначени за поддръжка на гробищните паркове, които са с обща площ от 2900 дка - приблизително колкото Борисовата градина. Затова Столична община е готова да предостави подкрепа и материали за поддръжка и облагородяване на гробищните паркове в София. От Общинско предприятие "Гробщни паркове" призовават гражданите да се погрижат за парцелите си.

"Мястото, което би следвало да бъде за вечен покой за нашите близки е превърнато метафорично казано в ад. Ние ще се грижим за реда и организацията на гробищата ще прекъснем схемите, които до тук пречеха това да се случва. Не е една схемата, ще се погрижим да има охрана, да има ред, ще пренасочим енергия, която да разсея злото тук. Където и да погледнем, каквото и да хванем като документ навсякъде намираме тема", каза вр. и. д. Румен Димитров, Общинско предприятие "Гробщни паркове".

От ръководството показаха терен, който е бил почистван в продължение на 6 дни от 5 души, а изхвърленият боклук е 25 камиона. Гробищните парцели в София обаче са 400. Новото ръководство е заварило лошо състояние, липса на организация и нормативни документи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забележка в училище ли е причината за изчезването на Ивана?
Забележка в училище ли е причината за изчезването на Ивана?
България излиза срещу световния шампион Германия в Ботевград
България излиза срещу световния шампион Германия в Ботевград