НОВИНИ

БСП решава, дали да бъдат наказани и как, общинските съветници на партията

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
08:34, 25.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Националният съвет на БСП ще проведе заседание във връзка със статута на общинските съветници в столицата. Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

Дoтук се стигна, след като работата на Столичния общински съвет беше отблокирана с постигнато широко съгласие за кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров.

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

"Означава 700 партийни организации, 24 районни организации и градският съвет да започнат от начало избор на делегати, избор на членове на ръководните органи, с две думи абсолютен хаос и обезглавяване на организацията. При положение, че след малко повече от три месеца предстои такъв в партията", каза Иван Таков - председател на БСП-София.

Вие лично очаквате ли наказания за това, че подкрепихте в СОС председател с ПП-ДБ?

"Това за мен е без значение. Ние имаме решение на градския съвет, на местната коалиция. Ние сме спазили до буквата устава на БСП.

"Трябва да има наказание, за да не мисли всеки в партията, че може да прави каквото си иска. Аз не съм казал, че ще изключваме и ще имаме другарски разговор и ще вземе решение, каквото е най-правилно", посочи Христо Проданов-зам.председател на ПГ на БСП.

Вчера социалистите от Районната организация на БСП в "Младост" разпространиха позиция, в която заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. Те изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.

Подобна позиция обявиха и младежите от градската организация на социалистите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марко Одермат направи седем от седем в гигантския слалом и спечели Световната купа
Марко Одермат направи седем от седем в гигантския слалом и спечели Световната купа
Атлетико Мадрид не успя да победи последния в класирането Алмерия
Атлетико Мадрид не успя да победи последния в класирането Алмерия