НОВИНИ

Обстановката на Кулата се нормализира, трафикът е намалял

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 16.06.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Нормализира се обстановката на граничен пункт Кулата - Промахон след като вчера трафикът беше изключително натоварен и се образуваха километрични опашки от чакащи автомобили.

Само за ден около 15 000 души са напуснали страната ни на път към плажовете в Гърция. И днес движението е интензивно, но автомобилите са много по-малко и преминаването на граничния пункт не отнема дълго време.

За да не се стига до образуване на колони от чакащи автомобили работят всички 5 гишета на вход и на изход от пункта. Създадена е и организация, за да се улесни преминаването на границата през активния туристически сезон.

Главен инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП "Кулата": Ще се използват мобилните устройства, както гранична полиция и МВР обявиха, за летния туристически сезон сме снабдени, с които ще се обработват автобусите на паркингите, така че да не пречат на останалите пътници. След като биват обработени с мобилните устройства, ще бъдат пропускани през едно от трасетата, където минават леки или товарни автомобили.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА-София подписа с две нови попълнения
ЦСКА-София подписа с две нови попълнения
ЦСКА - Левски ще се играе в събота от 16:15 ч. на "Васил Левски"
ЦСКА - Левски ще се играе в събота от 16:15 ч. на "Васил Левски"