НОВИНИ

Обявяват терен за новата детска болница до дни

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:28, 25.10.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Общество
обявяват терен новата детска болница дни
Снимка: pixabay.com/
Слушай новината

Следващата седмица ще бъде обявен теренът за новата детска болница. Това стана ясно след експертна среща между служебния здравен министър Асен Меджидиев, педиатри и неправителствени организации. Дотогава ръководството на единствената в момента детска болница СБАЛ по детски болести "Иван Митев"-София и други педиатрии трябва да направят актуализация на доклад за структурата на дейностите на бъдещата детска болница.

"За нас конкретният терен никога не е бил основна тема. За нас най-важната тема е комплексна детска грижа. Къде ще бъде тази болница за нас като лекари това никога не е било водещото", каза след срещата Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Иван Митев" в София.

Досега като възможни бяха обсъждани няколко терена - при болниците "Св. Анна", "Лозенец", Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. "Овча купел", Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя. Дали за новата болница ще бъде определен някой от тях или ще има съвсем ново предложение предстои да разберем.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се разправи с квалификант на старта във Виена и си уреди двубой с Рубльов
Григор Димитров се разправи с квалификант на старта във Виена и си уреди двубой с Рубльов
В Италия наредиха Антов сред разочарованията на кръга в Серия А
В Италия наредиха Антов сред разочарованията на кръга в Серия А