НОВИНИ

Очаква ни горещо време, на места с валежи и гръмотевици

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 24.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Източна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, в София около 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра около 19°.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, когато на отделни места, главно в Източна България и планините, ще превали.

През почивните дни ще бъде слънчево, в по-голямата част от страната и почти тихо, по Черноморието вятърът отново ще е умерен, от североизток. В събота след обяд в югозападните планински райони ще има изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Властите в Русия разследват самолетната катастрофа, в която загина Пригожин
Властите в Русия разследват самолетната катастрофа, в която загина Пригожин
Реакциите след новината за смъртта на Пригожин
Реакциите след новината за смъртта на Пригожин