НОВИНИ

Невяна Владинова пред БНТ: Очаквам момичетата ни да са още по-добри през следващите дни (Видео)

невяна владинова бнт очаквам момичетата добри следващите дни видео
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
00:08, 24.08.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Вторият вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невява Владинова коментира пред камерата на БНТ представянето на Стилияна Николова и Боряна Калейн в първия състезателен ден на световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия.

Николова спечели сребърен медал във финала на топка и остана осма във финала на обръч, докато Калейн остана на косъм от медалите и на двата уреда, завършвайки четвърта в генералното подреждане.

„Нека се поздравим с първия медал от това световно първенство, да не омаловажаваме успеха на Стилияна. Смятам, че днешният ден бе силен за момичетата и това бе един много добър старт на едно много отговорно състезание. Разбира се, има какво да се желае още, яд ни е за грешката на Стилияна на обръч, защото там също може би щеше да има медал. Не разбираме все още оценката на Боряна на топка, може би трябва да гледаме видео и да си направим анализ, но вярваме, че заслужаваше по-висока оценка, затова и подадохме контестация. Искахме да подадем такава и на съчетанието с обръч, но нямаше възможност. Обикновено това се случва, когато се включи блок системата, предполагам, че така е станало. Горчи малко, но денят бе успешен. Имаме важна цел на вземем квота, да бъдем силни в многобоя и в отборното класиране. Вярвам, че момичетата ще бъдат още по-уверени и добри в следващите дни“, започна Владинова.

„Не мисля, че им липсваше спокойствие, много е тежък форматът на състезанието. Не е нито липса на спокойствие, нито липса на концентрация или липса на отработеност на съчетанията, вярвам, че най-доброто предстои“, каза още бившата гимнастичка.

„Очакванията ми са да се представят по възможно най-добрия начин, да бъдат смели и да покажат това, което са изработили, да пуснат всичко възможно в съчетанията си. Ако нещо се случи, да имат адекватни реакции на килима. Имаме цели високи – финали, медали. Надявам се, че ще продължим силния старт и утре“, завърши Невяна Владинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакциите след новината за смъртта на Пригожин
Реакциите след новината за смъртта на Пригожин
Официално: Евгений Пригожин е бил на борда на разбилия се самолет
Официално: Евгений Пригожин е бил на борда на разбилия се самолет