НОВИНИ

Очаква се засилване на трафика в навечерието на Нова година

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:18, 31.12.2020
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

"Пътна полиция" очаква засилване на трафика и днес. Категорични са, че ще бъдат безкомпромисни с нарушителите на пътя. От служба КОС предупреждават - пиротехническите средства да се използват внимателно.

Спокоен е трафикът на Околовръстното шосе. От "Пътна полиция" казват, че такъв е трафикът по всички пътища на страната. Очакват засилен трафик след почивните дни на 3 януари. Казват, че ще са безкомпромисни срещу нарушителите на пътя.

"Мерките, които сме предприели, са свързани с този трафик и безопасното придвижване. След нормализиране на трафика нашите сили се пренасочват в рамките на населените места. Ще се следи предимно за нарушения след употреба на алкохол и наркотици и неправоспособни водачи. Ще се следи и за агресивни водачи. Тук апелираме и гражданите да сигнализират при поява на такива водачи. Твърда остава нашата позиция за нулева толерантност за подобни агресивни водачи с рисково поведение на пътя", заяви Лъчезар Близнаков от КАТ.

От служба КОС, която контролира пиротехническите средства, призовават всички да бъдат много внимателни при използването им. Направили са проверка на над 3000 обекта за незаконна търговия с пиротехнически средства. Установени са седем нарушения. Вчера е имало случай на непълнолетен, който е пострадал сериозно, но е без опасност за живота.

"Трябва да се знае, че при невъзпламеняване на пиротехническото средство, лицето трябва да застане на безопасно разстояние от него и да изчака времето, посочено на етикета", предупреди инспектор Иван Игнатов от КОС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради пиратките най-много домашни кучета се губят по време на празниците
Заради пиратките най-много домашни кучета се губят по време на празниците
Все още издирват обирджиите, отмъкнали около 30 000 лв. от магазин в Сандански
Все още издирват обирджиите, отмъкнали около 30 000 лв. от магазин в Сандански