НОВИНИ

Все още издирват обирджиите, отмъкнали около 30 000 лв. от магазин в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 31.12.2020
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Около 30 хиляди лева съхранявани в сейф бяха откраднати късно снощи от голям хипермаркет в Сандански. Извършителите се издирват.

Крадците са влезли в странично помещение на магазина, който по това време още е работел. Обирджиите не са влизали в салона, където са били клиентите. Само един служител на магазина е бил по това време в помещението с касата. Върху него не е упражнена физическа сила. Всички служители, които са били на работа снощи, са разпитани.

Обирът е извършен малко преди 21 часа снощи. Крадците са преминали през няколко прегради, за да достигнат до помещението, където са съхранявани оборотите на магазина.

Обраха голям магазин в Сандански, вътре е имало клиенти

"Взломили са няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф. Нямаме към момента данни, не сме събрали такива, извършителите да са използвали огнестрелно оръжие или хладно оръжие", заяви зам.-директорът на МВР - Благоевград Димитър Кръстев.

Трима са вероятните извършители на обира. Крадците все още се издирват.

"След подаването на сигнала е мобилизиран целият ресурс на областната дирекция, като ни е оказано съдействие незабавно и от Главна дирекция "Национална полиция". Започнахме мащабни оперативно-издирвателни мероприятия", допълни Кръстев.

СНИМКИ: БГНЕС

Обирът е най-коментираната тема в Сандански днес. Хората казват, че това е най-оборотният магазин в града и именно предположението, че в касата е имало много пари, е причина за обира.

"Странно е, толкова персонал има, 3-ма човека, как никой не е реагирал?", попита жител.

"Изненадана съм, но не чак толкова, защото народът е беден", коментира жителка.

Иззети са записите от охранителните камери в района, но от полицията към момента не дават информация дали те са заснели крадците. По случая работи и прокуратурата. Магазинът днес е отворен за клиенти и работи нормално.

Екип на БНТ-Благоевград

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се засилване на трафика в навечерието на Нова година
Очаква се засилване на трафика в навечерието на Нова година
Турция отмени PCR теста за транзитни пътници, Белгия въведе карантина за страни от "червената зона"
Турция отмени PCR теста за транзитни пътници, Белгия въведе карантина за страни от "червената зона"