НОВИНИ

Очаква се затруднение на трафика около кръстовището на бул. "Цар Борис III" и Околовръстното на София

Алекс Донев
от Алекс Донев
07:33, 19.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Продължава ремонтът на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III". Днес той достига нов етап - смяна на трамвайните релси на кръстовището с Околовръстния път. Това ще предизвика още по-големи задръствания в района, особено в часовете, в които има засилен трафик.

Голяма част от хората, които ежедневно минават през натовареното кръстовище не знаеха, че започва голям ремонт и не бяха наясно какви други алтернативни маршрути да използват, за да избегнат трафика.

"За около три седмици се предвижда да бъде етапът, който се въвежда сега от страната на квартал "Княжево". След това също за около три седмици ще бъде затворена и втората половина от кръстовището. Ремонтът ще се извърши така, че да не се затваря напълно кръстовището и общо за около месец и половина да продължат ремонтните дейности по изграждане на новия релсов път, контактна мрежа и инженерни мрежи, които пресичат кръстовището, така че то да бъде напълно отворено след около месец и половина", обясни Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителството на Столична община.

Той призова хората да използват обходни маршрути за този месец и половина. Обеща да се работи и в почивните дни, за да може максимално бързо ремонтните дейности да приключат. Създадена е необходимата организация на движението в района.

Вижте повече в прякото включване на Алекс Донев

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успешен старт за Алкарас в Барселона
Успешен старт за Алкарас в Барселона
Гъркинята Лина Сулуку е новият изпълнителен директор на Рома
Гъркинята Лина Сулуку е новият изпълнителен директор на Рома