НОВИНИ

Очакват ни много слънчеви часове през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 05.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло, в сравнение с вчера, е тази сутрин, с минимални температури от 3 до 11 градуса. В София, след градус над нулата вчера, е плюс 4°. Максималните температури днес ще бъдат между 20 и 25 градуса, по Черноморието - между 15° и 17°. Вятърът ще е умерен, от изток-североизток. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но ще има и превалявания, главно в планинските райони на Западна и Централна България, придружени на места и от гръмотевици.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от 5° до 10°, в София - около 5, а максималните - между 21 и 26 градуса, в София - 21. Утре, на празничния 6 май, ще бъде слънчево.

В следобедните часове само над Югозападна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток.

Слънчево време и по Черноморието, но малко по-хладно, с дневни температури между 16-19°. Ще духа до умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

И в планините повече облаци се очакват около и след обяд, над масивите от Югозападна България и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще бъдат между 11 и 18 градуса, а на Алеко - около 6.

Под влияние на африкански циклон към Централното Средиземноморие с южен вятър ще се пренася по-топъл въздух, с концентрация на прах от Сахара. Ще се повишат температурите и на Балканите, особено в западната половина от полуострова, където се очакват и валежи.

У нас в събота и неделя ще преобладава слънчево време, но отново не са изключени изолирани валежи, главно в следобедните часове. Вятърът ще е от изток, предимно слаб, в Източна България - временно умерен. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 4° и 9°, а максималните от 16° в източните райони до 26° в северозападните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 59 000 украински бежанци трябва да бъдат настанени в държавни бази до 1 юни, местата засега са 33 000
Над 59 000 украински бежанци трябва да бъдат настанени в държавни бази до 1 юни, местата засега са 33 000
Виртуозът Рей Чен с първи концерт у нас заедно със Софийската филхармония
Виртуозът Рей Чен с първи концерт у нас заедно със Софийската филхармония