НОВИНИ

Очакват се превалявания в следобедните часове в Северозападна България

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 09.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в по-голямата част от страната ще бъде горещо, с максимални температури между 31° и 34°, в София - около 28°, на морския бряг - от 24° до 27°. Ще остане предимно слънчево с превалявания и гръмотевици само в Северозападна България. Ще духа слаб, в Североизточна България и по Черноморието - умерен южен вятър.

През нощта ще бъде облачно, но ще бъде почти без валежи. В Източна България ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури утре ще са между 15 и 20 градуса, а максималните - от 27° в Северозападна България до 34° в югоизточните райони. Денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове на много места в страната, с изключение на източните райони, ще има интензивни валежи и гръмотевици.

По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната, където има опасност и от локални градушки.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 25° и 28°. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, след обяд - от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 24 - 26°.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще има проливни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията и в Стара планина. Ще духа до умерен, по най-високите части и силен западен вятър.

Валежи, на места интензивни, ще има утре на много места в Централна и Източна Европа, както и почти навсякъде на Балканите, с изключение на южните райони от полуострова.

През нощта срещу неделя валежи ще обхванат и Източна България.

В неделя ще вали главно в южната половина от страната, през нощта срещу понеделник –почти повсеместно, с по-значителни количества отново в Южна България, а в понеделник – в източните райони. Ще бъде ветровито и температурите съществено ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха кръга във Висшата лига заради кончината на кралица Елизабет Втора
Отложиха кръга във Висшата лига заради кончината на кралица Елизабет Втора
БФС представи приложение за феновете на националните отбори
БФС представи приложение за феновете на националните отбори