НОВИНИ

Очакват се температури до 41° в четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 12.07.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще се задържи слънчево, в комбинация със слаб вятър с посока от изток. Ще бъде още по-горещо, спрямо вчера. Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София - около 33°. Чувствително по-хладно ще се задържи по морското крайбрежие.

Предимно слънчево ще бъде и утре. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-югозапад, по Черноморието - от югоизток. Температурите ще продължат да се повишават. В районите с обявено предупреждение от втора степен - код оранжево - максималните е възможно да достигнат около 41°.

Слънчево и горещо ще бъде и над Черноморието с максимални температури между 28° и 33°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Ще духа слаб вятър от югоизток. Слабо ще бъде и вълнението на морето.

С няколко градуса ще се повишат температурите и в планините. Ще духа умерен западен, по високите части северозападен вятър.

Слънчево и горещо ще бъде и на Балканите. Слабо захлаждане, валежи и гръмотевични бури се очакват в крайните северозападни райони от полуострова.

В петък в Южна България все още ще има райони с дневни температури около 40°, докато в останалата част от страната ще се понижат с 5°-6°. На изолирани места в Северна България ще прегърми, възможно е и да превали.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. Температурите и в Южна България ще се понижат, но ще остане сравнително горещо за периода.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Певицата Белослава се извини, след като я хванаха да шофира пияна
Певицата Белослава се извини, след като я хванаха да шофира пияна
Новак Джокович: Напрежението е привилегия, събужда най-красивите емоции в мен
Новак Джокович: Напрежението е привилегия, събужда най-красивите емоции в мен