НОВИНИ

Официално: Оле Гунар Солскяер беше уволнен от Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:46, 21.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
официално оле гунар солскяер беше уволнен манчестър юнайтед
Слушай новината

Оле Гунар Солскяер официално беше освободен от длъжността наставник на Манчестър Юнайтед заради поредицата от слаби резултати в последно време.

"Червените дяволи" допуснаха тежки поражения от Лестър, Ливърпул и Манчестър Сити през октомври, а капката, която преля чашата на търпение на ръководството към Солскяер е била вчерашната загуба от Уотфорд с 1:4 като гост.

След края на този двубой се проведе онлайн среща, на която е било одобрено решението на клуба да се раздели със своя треньор.

Оле Гунар Солскяер застана начело на Манчестър Юнайтед през месец декември 2018 година, когато замени на поста Жозе Моуриньо. Първоначално, норвежецът беше временен вариант за "червените дяволи", но след добрите си първи месеци начело на клуба, той получи постоянен договор.

20-кратните шампиони на Англия ще бъдат временно водени от помощник-треньора Майкъл Карик, според някои източници ще му помага и друг бивш играч на тима - Дарън Флетчър, който в момента изпълнява ролята на технически директор на "Олд Трафорд".

Най-спряганото име за нов постоянен треньор на "червените дяволи" пък е Зинедин Зидан, който за последно води Реал (Мадрид). Варианти са още Брендън Роджърс и Ерик тен Хаг.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Развалени машини във Варна - къде преминаха на гласуване с бюлетини
Развалени машини във Варна - къде преминаха на гласуване с бюлетини
Гласуват на хартия в една секция в град Дебелец заради проблем с машина
Гласуват на хартия в една секция в град Дебелец заради проблем с машина