НОВИНИ

Огромна дупка погълна имущество на семейство в Смолян

огромна дупка погълна имущество семейство смолян
bnt avatar logo
от БНТ
15:27, 31.08.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Регионални
Слушай новината

Община Смолян обявява бедствено положение за част в областния град, където огромна дупка се отвори под селскостопанска постройка и погълна имущество на семейство от кв. Устово. Това съобщи зам.-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова.

"Ще предприемем мерки за затваряне на пътя в този участък, защото се движат различни автомобили. Няма жилищни сгради точно в този участък. Не можем към настоящия момент да кажем какви са карстовите образувания, дали са само вертикални или и хоризонтални. Търсим помощ отвсякъде, за да може да се обследва района", каза зам.-кметът.

В следствие на пропадането, установено в началото на юли, се е образувала каверна с предполагаема дълбочина 23 метра. Специалистите са категорични, че трябва да се направи пълно обследване на района, за да се предотвратят потенциални инциденти с хора, включително и нови пропадания.

Отворът на пещерата е обхванал площ от 6 кв. метра и постоянно се увеличава. Намира се на метри от къщите и на разстояние от 2 метра от пътя, водещ към Пречиствателната станция за питейни води "Хубча". Карстовата пещера е точно над тунела на Главната пътна комуникация – Смолян.

Автор: Величка Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обамеянг със счупена челюст след нападанието в дома му
Обамеянг със счупена челюст след нападанието в дома му
Пистолет и бойни патрони са открити в дамска чанта на ГКПП "Лесово"
Пистолет и бойни патрони са открити в дамска чанта на ГКПП "Лесово"