НОВИНИ

Окончателно: Обвиненият за убийството в ж.к. "Люлин" остава в ареста

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
09:56, 20.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Апелативният съд в София остави в ареста Денис Ал Газзи. Той е обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев в столичния квартал "Люлин".

На 9 януари мъжът беше намушкан с нож след спор за заря за новородено дете. Случаят предизвика вълна от възмущение, а днес пред Съдебната палата се събра протест с искане за справедливост.

Пред съда 23-годишният Денис Ал Газзи заяви, че е действал при самозащита и иска да завърши образованието си. Пред медиите запази мълчание.

Във фаталната вечер Илиян и приятелите празнували със заря на игрището пред блока раждането на дете. Внезапно се появил Денис.

"Беше си със заряд на скандал. Думите му бяха каква е тази заря, какъв е този шум, има деца. Компанията казаха "Ние празнуваме раждането на дете". Изобщо не са тръгвали на скандал хората. Чу се нещо "ей, искате ли сега да ви заколя", аз просто звъннах на тел. 112 и се чу вече "заклаха момчето". Видях как се сборичкаха и момчето падна", обясни Никол Игнатова - очевидка.

Убийство заради заря в столичния квартал "Люлин" 2

Адвокатът на обвиняемия твърди, че Денис си е тръгнал от мястото на скандала, защото бил изплашен. И добави, че има видеозаписи на цялата ситуация.

"Има съвсем друга гледна точка и не е това, което се твърди, тъй като първоначално стана ясно, че има едва ли не две, три, пет порезни рани. Няма такова нещо - има една порязна рана", каза Мирослав Христов - адвокат.

Протестиращите пред Съдебната палата заявиха, че ще продължат да се събират до произнасянето на присъдата.

Съдът взе предвид, че обвиняемият е избягал от местопрестъплението и е осъждан, и го остави в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тонислав Йорданов: Готов съм да поведа Арда
Тонислав Йорданов: Готов съм да поведа Арда
Имаше ли скрити послания в обръщението на президента?
Имаше ли скрити послания в обръщението на президента?