НОВИНИ

Олимпийците ни получиха инструкции преди заминаването за Токио 2020

олимпийците получиха инструкции заминаването токио 2020
Снимка: БОК
bnt avatar logo
от БНТ
14:03, 08.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският олимпийски комитет (БОК) организира среща с ръководствата на спортните федерации, които имат свои състезатели на предстоящата Oлимпиада в Токио.

В заседанието участва и Мария Гроздева, която ще бъде знаменосец на Българската делегация по време на церемонията по откриване на игрите, Станилия Стаменова, както и треньорите по джудо и спортна гимнастика и художествена гимнастика.

Заседанието бе открито от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който запозна присъстващите с писмото на президента на МОК Томас Бах до участниците в Oлимпийските игри Токио 2020.

Бяха разисквани и редица технически въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова.

Голям интерес предизвикаха въпросите свързани с мерките за COVID-19. Беше подчертано, че всеки един участник в игрите трябва преди отпътуване да има два PCR теста, както и да бъдат качени от всеки на личния си телефон две апликации, предоставени от организаторите, които са задължителни. Беше обърнато внимание, че всички противоепидемични мерки трябва да бъдат стриктно спазвани от всички участници.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пожела успех на всички, като сподели със специалистите актуална информация за организацията на игрите.

Междувременно японското правителство обяви в четвъртък ново извънредно положение в страната, което ще обхване Олимпиадата. Това означава, че има опасност Игрите в Токио да се проведат при закрити врати.

Повишеният брой заразени с COVID-19 застрашава плановете за разрешение на до 10 000 местни привърженици на олимпийските стадиони, и може да означава, че Токио 2020 ще бъде първата Олимпиада без публика в историята.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Лингорски за "Три морета": Срещата идва в много важен момент
Илия Лингорски за "Три морета": Срещата идва в много важен момент
Само ЦИК ще взема решения за преустановяване на машинното гласуване в секция, ако се налага
Само ЦИК ще взема решения за преустановяване на машинното гласуване в секция, ако се налага