НОВИНИ

Опашка от над 160 тира се образува на "Дунав мост 1"

bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 02.04.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Километрична опашка от тирове на "Дунав мост 1". Над 160 тежкотоварни машини са образували колона, която затруднява и придвижването по главния път между Русе и Силистра.

Проблемът тук започва от снощи. От "Гранична полиция" коментираха, че струпването на повече камиони е обичайно за началото на всеки месец, защото в това време се подновяват разрешителните за превоз от трети страни, които не са членки на Европейския съюз, като Турция например.

Освен това вчера имаше две катастрофи на пътя Русе - Велико Търново, които бяха блокирали тежкотоварния трафик, изсипал се след това в района на граничния пункт късно вечерта. Много превозвачи бързат и да направят доставки преди католическия Великден, който е тази неделя. Влияние на движението през "Дунав мост 1" оказва и намалената пропускателна способност на граничния пункт при Силистра, откъдето около 100 - 120 камиона идват да преминат българо-румънската граница при Русе.

Все пак властите увериха, че обработката на документи не е спирала, а и опашката постепенно се разрежда. Кардинално решение на този проблем според тях обаче може да е само в построяването на нов мост при Русе, тъй като този е само с две платна.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рубльов на първи Мастърс 1/2 финал, поляк изхвърли Циципас
Рубльов на първи Мастърс 1/2 финал, поляк изхвърли Циципас
101 квадратни метра видеостена в изборното студио на БНТ (ВИДЕО)
101 квадратни метра видеостена в изборното студио на БНТ (ВИДЕО)