НОВИНИ

Опасно горещо време в началото на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 07.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

След относително по-ниските температури вчера и днес, максималните са в интервала от 27 до 35 градуса и в началото на седмицата отново ни очаква опасно горещо време.

Дневните температури още утре ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°. Неделята ще бъде и слънчева, а вятърът още тази нощ ще отслабне и утре ще бъде почти тихо.

В следващите 72 часа нараства и опасността от пожари, рискът е от много висока и екстремална степен в районите в оранжево и червено.

Морски бриз, слънце и температури на въздуха около 30 градуса, ви очакват ако сте по Черноморието. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И нещо любопитно - на връх Мусала тази сутрин беше 0 градуса, а през деня температурата достигна 12 градуса. Утре и в планините времето ще е по-топло Температурите по-високите върхове ще са около 14 - 15 градуса, а в курортите следобед ще са от 25 градуса на Алеко до малко над 30 градуса в Банско. Ще бъде слънчево, със слаб вятър и така условията за туризъм ще бъдат отлични.

Повишение на температурите предстои и в останалата част на Балканите, както и на Апенините, докато в Западна и Централна Европа ще се понижат. Там ще има и много райони с валежи, на места и по-интензивни.

У нас през първите два дни от новата седмицата температурите отново в отделни райони ще доближават 40 градуса, но в сряда и четвъртък ще се понижат. Следобед ще има и валежи - в началото на седмицата главно над планините, но от сряда ще превалява на повече места в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси подписа с Лукаку за рекордните 97,5 милиона паунда
Челси подписа с Лукаку за рекордните 97,5 милиона паунда
Започва Международният джаз фестивал в Банско
Започва Международният джаз фестивал в Банско