НОВИНИ

Опасно ветровито и дъждовно време в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 10.02.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

След обяд в цялата страна отново ще бъде необичайно топло за февруари с максимални температури между 17° и 22°, в София - около 17°. Облачността ще се задържи по-често значителна. Ще бъде и ветровито с до умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен югозападен вятър, който през следващото денонощие ще продължи да се усилва до бурен. В областите с обявен жълт код се очакват пориви до близо 90 км/ч, а в районите с оранжев код - над 100 км/ч.

Облачността ще се задържи значителна. Още тази нощ ще започнат слаби валежи от дъжд в Югозападна България и Родопската област. Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Максимални слабо ще се понижат и ще са между 14° и 19°, в София - около 16°. След обяд валежи ще има главно в Южна България, по-значителни в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, но слабо.

Облачно ще бъде и по Черноморието, с малка вероятност за валежи. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Вълнението на морето южното крайбрежие ще бъде 2 - 3 бала, а по северното ще се усили до 3 - 4 бала.

В планините главно в Рило-Родопската област се очакват валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 - 2000 метра. Ще бъде много ветровито със силен и бурен вятър с посока от юг-югозапад. Температурите ще се понижат чувствително и максималните в курортите ще са от 4° до 6°.

И новата седмица ще започне с облачно време и с валежи от дъжд, на повече места в понеделник. Вятърът ще отслабва, а температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода. В четвъртък ще е почти без валежи, а облачността ще се разкъсва и ще намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деветима българи атакуват финали на Купа „Странджа“
Деветима българи атакуват финали на Купа „Странджа“
Топалова, Шиникова и Денчева отпаднаха на четвъртфиналите на турнир в Анталия
Топалова, Шиникова и Денчева отпаднаха на четвъртфиналите на турнир в Анталия