НОВИНИ

Опасно високи температури утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 15.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

Денят ще е слънчев и горещ с температури между 31° и 37°, в София – около 31 градуса. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток.

И утре ще бъде слънчево и още по-горещо. В 17 области в Западна и Централна България е издадено предупреждение от първа степен – код жълто за опасно високи температури.

Очакват се стойности между 33 и 38°, малко по-ниски по Черноморието – около 29 - 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Остава в сила и опасността от пожари в по-голямата част от страната.

И по Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще е предимно слънчево, след обяд в Рило-Родопския масив, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури в курортите ще са от 22° на Алеко, около 26 - 27° в Боровец и Пампорово и до 33° в Банско.

Слънчево и горещо ще бъде не само у нас, но и над по-голямата част от Пиренейския полуостров, в Западното и Централното Средиземноморие, а също и на Балканите. Над по-голямата част от Западна и Централна Европа, Прибалтика, Северна Европа и северните райони от Европейска Русия облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

У нас във вторник времето ще се задържи слънчево, с максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието между 26° и 30°.

В сряда и четвъртък ще прониква по-хладен въздух, който ще понижи температурите. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Кутев: Всички резерви в бюджета са изчерпани, кризите ни чакат
Антон Кутев: Всички резерви в бюджета са изчерпани, кризите ни чакат
Празнична атмосфера на остров Света Анастасия край Бургас
Празнична атмосфера на остров Света Анастасия край Бургас