НОВИНИ

Температурите тръгват нагоре от утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 14.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

След относително по-ниските температури днес, утре и в началото на новата седмица отново ще се повишат. Повишава се и рискът от пожари, като в отделни райони на страната, той ще бъде екстремален.

Утре ще духа и слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, но по морското крайбрежие ще се задържат около 30 градуса. Времето по Черноморието ще е слънчево, температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

По-прохладно ще бъде времето в планините и условията за туризъм там ще са отлични. Ще бъде слънчево, с умерен североизточен вятър.

В северозападната част на Балканите и по Средиземноморието има издадено предупреждение от първа и втора степен за опасно високи температури, а код червено за стойности около 45 градуса е в сила за Южна Испания.

В по-голямата част от континента ще преобладава и слънчево време, с изключение на Северна Европа, където макар вече и на по-малко места отново ще превалява.

У нас в началото на новата седмица ще е слънчево, отново с опасно високи температури във вторник, но от сряда ще е относително по-прохладно. Очакват ни обаче и следобедни валежи и гръмотевични бури – отначало в Западна и Централна България, а в четвъртък вече и в южните и източните райони от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещата на спортните новини на БНТ Нора Шопова мина под венчилото
Водещата на спортните новини на БНТ Нора Шопова мина под венчилото
За първи път: Нощ под звездното небе на Рожен
За първи път: Нощ под звездното небе на Рожен