НОВИНИ

Събират средства за ремонт на Инфекциозното отделение към болницата в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 14.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

На прага на четвъртата вълна на коронавируса Благоевградската болница започна кампания за набиране на средства. Парите са необходими за спешен ремонт на покрива на Инфекциозното отделение, където и в момента се лекуват над 10 пациенти с ковид.

За последната година и половина през инфекциозното отделение на болницата в Благоевград са преминали над 1000 пациенти. Всички са били с тежка симптоматика.

Просто натовареността е наистина голяма, липсва и персонал, липсват и лекари, не се знае до кога и тази неизвестност ни поставя в още по-такава позиция. При положение, че си на първа линия, не се знаеше нищо, с риск за живота, не само за здравето, целият персонал работеше неуморно, казва д-р Елена Лазарова, началник на Инфекциозно отделение към МБАЛ-Благоевград.

За да бъдат подобрени условията и за пациентите, и за персонала сградата на болничното отделение се нуждае от спешен ремонт. А най-наложителен е този на покрива, който на няколко места име течове.

То сега му е времето, заради климатичните условия, не трябва да стига до есента, когато започват дъждовете и евентуално да има проблем и за пациентите, не ми се мисли, просто не трябва да го допускаме, допълва д-р Елена Лазарова, началник на Инфекциозно отделение към МБАЛ-Благоевград.

По думите на директора на болницата д-р Огнян Митев приходите на лечебното заведение не са достатъчни за нови инвестиции.

Тръбата на скенера беше изтекъл срокът на годност и успяхме да я подменим, това са 200 000 и други текущи разходи и просто наистина нямаме възможност. А Инфекциозно отделение е гръбнакът на болницата.

За ремонта на покрива на Инфекциозното отделение са необходими около 80 000 лв., а болницата ще разчита на събраните дарения.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Приеми ме на село" вдъхва живот на обезлюдени места
"Приеми ме на село" вдъхва живот на обезлюдени места
Трети ден гори пожарът над Югово, непристъпен терен затруднява гасенето
Трети ден гори пожарът над Югово, непристъпен терен затруднява гасенето