НОВИНИ

Оптимистични очаквания за сезона в Крайморие

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 29.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Глътка въздух за туристическия бранш по морето, който все пак се надява на успешен летен сезон.

Сезонът в Крайморие от този уикенд спокойно може да се каже, че започна. Освен традиционните посетители от Бургас, имаше и много хора от различни райони на страната.

За първи път от началото на лятото плажа в Крайморие запълни капацитета си и посрещна стотици туристи от цялата страна. Според концесионера на плажа, основна причина хората да не излизат по плажовете е била по-лошото време досега, а не толкова пандемията от коронавирус. По думите му, на плажната ивица са взети всички противоепидемични мерки.

"Чадърите и шезлонгите са 5 м дължина и 4 м ширина. Общо 20 кв.м., както е по изискване. Това, което ми е заложено по договор - намалил съм ги на 50%. 5 лв. за чадър и 5 лв. шезлонг, като шезлонгите са с шалте, а чадърите - с масичка.", каза концесионерът на плажа Николай Димитров.

Това лято концесионерът ще разчита предимно на българи, тъй като традиционните руски туристи вероятно няма да дойдат. Въпреки това обаче, плажът става все по-предпочитан от страна на гръцките туристи.

Николай Димитров, концесионер на плажа в Крайморие: Миналата седмица имахме 2 семейства гърци и аз разговарях с тях. Те казаха, че наистина пясъка е доста по-добър, нашата вода е много по-приемлива, защото знаете, че в Гърция е доста солена, а тук възможността да стоиш във водата е много по-добра.

Плажът в Крайморие реално работи от началото на юни и беше първият с поставени чадъри и шезлонги на разстояние. Заведенията за хранене и баровете на плажа също са отворени, а увеличение в цените на менюто от миналата година няма.

Вижте и още във включването на Елеана Цанова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 70 са заразените с COVID-19 във Варна
Над 70 са заразените с COVID-19 във Варна
Тестват 200 деца и персонал от детска градина "Звездичка" в "Дружба"
Тестват 200 деца и персонал от детска градина "Звездичка" в "Дружба"