НОВИНИ

Слаб сезон за рафтинг клубовете заради извънредната ситуация

слаб сезон рафтинг клубовете заради извънредната ситуация
bnt avatar logo
от БНТ
21:34, 28.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Спорт

Рафтинг клубовете по река Струма очакват по-кратък сезон, с по-малко клиенти и загуби. Причината е извънредната ситуация с разпространението на коронавируса у нас. Голяма част от клубовете са започнали с два месеца закъснение и въпреки че в момента Струма е пълноводна, все още няма голям наплив на желаещи да се спускат по бързеите на реката.

Освен български посетители, основно клубовете разчитат и на чуждестранни туристи, най-вече от Израел. Тази година обаче все още няма направено нито едно записване от чужденци в клуба, където Явор Братанов е инструктор.

Явор Братанов, инструктор: Особено в периода, в който българите започват да ходят отпуска и на почивки - на море и в и извън България. Тогава това перо чужденци доста добре покриваше рафтинг сезона.

До момента основно се спускат малки групи- приятели или семейства. А от клубовете са взели допълните мерки за безопасността на хората.

Мария Павлова, инструктор: По-малко в по-голяма лодка, имаме доста големи лодки 8-10-местни и в тях слагаме от 6-7 човека, плюс инструктор, за да има по голямо отстояние между тях.

Явор Братанов, инструктор: Сега сме още по-стриктни, разбира се. В смисъл всяко едно нещо се кисне в дезинфектант - неопрен, обувки, каски, жилетка.

От рафтинг клубовете заявиха, че въпреки по-малкото клиенти няма да има скок в цените.

Автор: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В знак на признателност Гърция праща 170 германски лекари на почивка на остров Кос
В знак на признателност Гърция праща 170 германски лекари на почивка на остров Кос
Палатки с необикновен дизайн привличат туристи в Испания
Палатки с необикновен дизайн привличат туристи в Испания