НОВИНИ

Заразата в столичната детска градина "Звездичка" е тръгнала от родител

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:23, 28.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Здраве
Снимка:

Заради случаи на коронавирус детска градина "Звездичка" в столичния квартал Дружба утре ще остане затворена. Три деца са с положителни проби. Засега няма заразени сред персонала.

Заразата е тръгнала от родител на едно от децата, които посещават детската градина.

Милена Русинова - директор на 185-то ОДЗ "Звездичка": В началото на седмицата се е почувствала зле и в сряда си е направила тест PCR, спря детето от детска градина.

Веднага са изследвани всички контактни деца. Така става ясно, че освен детето на заразената майка, положителни са и още две деца.

Милена Русинова - директор на 185то ОДЗ "Звездичка": Повиках даже и братчетата и сестричета в градината. И оттам се установи, че всъщност двете болни дечица - едното е в контактната група, а другото е сестричка на дете от контактната група.

Отрицателни са пробите на персонала в контактната група - петима души. Утре ще бъдат изследвани останалите служители и около 150 деца от другите групи. Според директора на градината всички противоепидемични мерки са били спазени.

Милена Русинова - директор на 185то ОДЗ "Звездичка": Децата влизат от три входа, има потоци на вход и на изход, на всеки вход има и медицинско лице.

Цялата детска градина утре ще бъде дезинфекцирана. От здравната инспекция съобщиха, че детското заведение ще остане затворено докато не излязат резултатите от всички проби, включително и на семействата на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В добро състояние са заразените с коронавирус работници в Септември
В добро състояние са заразените с коронавирус работници в Септември
Започва проверка за причината за срутила се при съседен строеж къща
Започва проверка за причината за срутила се при съседен строеж къща