Организации на заведенията: Искаме отваряне на 1 февруари. Протестът остава

от БНТ
16:34, 26.01.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
организации заведенията искаме отваряне февруари протестът остава
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне, съобщиха от там в официално писмо до медиите.

Нашите искания по темата са ясни и категорични, и са обявени многократно и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 г.

На среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския бранш от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на ресторантите на 1 март с капацитет от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 г., за което те трябва да понесат своята отговорност, най-малко пред техните членове.

Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша, допълват от двете браншови организации на заведенията.

Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.

От Сдружението на заведенията поискаха оставката на Костадин Ангелов

Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет, се казва още в съобщението.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Наказаха за 2 мача Антонио Конте
Наказаха за 2 мача Антонио Конте
Призиви за протести в Белгия след сблъсъците в Нидерландия
Призиви за протести в Белгия след сблъсъците в Нидерландия