НОВИНИ

Още два класа от Бургас са под карантина

bnt avatar logo
от БНТ
11:58, 23.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Още два класа са под карантина в Бургас след нови установени случаи на COVID-19 сред учениците. Затворени учебни заведения в морския град няма, извършена е пълна дезинфекция в сградите.

От днес 12А клас от Английската езикова гимназия в Бургас е под карантина след установен случай на заразата в класа. Ученикът бил тестван заради заразен с COVID-19 негов родител.

Жаклин Нейчева, директор на АЕГ "Гео Милев" - Бургас: Не съм разбрала да има такова притеснение, мисля, че всички го приеха много спокойно. Всички предварително знаеха какво следва в случай на ученик с доказан положителен тест.

Карантинираният клас от днес е на дистанционна форма на обучение.

Шестокласници са под карантина и в бургаското средно училище "Добри Чинтулов".

Инж. Милена Дренска, директор на СУ "Добри Чинтулов" - Бургас: Децата не са идвали на училище от понеделник, те са карантинирани, 27 човека е класът. Обадихме се на епидемиологичната служба, дойдоха, дезинфекцираха стая, коридори, тоалетни.

Резултатите от PCR тестовете на децата от гимназията по компютърно програмиране, където беше установен първият за Бургас случай, са отрицателни, но те все още няма да се върнат в клас.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима преподаватели от Варна са с коронавирус
Шестима преподаватели от Варна са с коронавирус
"Тренд": От зимнината ядем най-често туршия, а затваряме най-много компоти
"Тренд": От зимнината ядем най-често туршия, а затваряме най-много компоти