НОВИНИ

Още по-горещо в първия ден от месец юли

горещо първия ден месец юли
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 01.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 32°, по Черноморието – от 27° до 31°.

Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд, главно по северното крайбрежие, ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота над западната половина от страната, където ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са локални интензивни явления и градушки. Дневните температури ще се понижат с 1° до 3° и максималните ще са предимно между 29° и 34°.

В неделя и в началото на новата седмица вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява - само на изолирани места, главно в планинските райони в Западна България. Температурите отново ще се повишат и дневните на места в низините ще достигат 36 - 38°.

В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони – със слаб, след обяд до умерен вятър от изток-североизток и дневните температури по Черноморието ще остават под 30°.

Свалете приложението BNT News за Изтеглете за Android или Изтеглете за iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без решение на председателския съвет за отношенията между София и Москва
Без решение на председателския съвет за отношенията между София и Москва
Тошко Йорданов: Вчера на закрито заседание премиерът е лъгал брутално
Тошко Йорданов: Вчера на закрито заседание премиерът е лъгал брутално