НОВИНИ

Още по-горещо време днес

синеморец ndash едно красивите чисти места българското черноморие
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.08.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в Източна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 31 и 35 градуса, в София - около 30°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е до умерен от север, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще бъдат между 28 до 31 градуса. Температурата на морската вода е от 24° до 26°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В петък и събота времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над източните и планинските райони, където са възможни изолирани краткотрайни валежи. В Западна България ще е почти тихо, в Източна ще духа слаб, след обяд по Черноморието - умерен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса.

В неделя вероятността за валежи на повече места, придружени и от гръмотевици, се повишава. Ще духа умерен, в източните райони силен североизточен вятър, а дневните температури слабо и временно ще се понижат. В понеделник ще остане ветровито. Ще бъде предимно слънчево, а вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1701 са новите случаи на коронавирус у нас
1701 са новите случаи на коронавирус у нас
"Денят започва" на 4 август: Продава ли "Булгаргаз" руски газ чрез посредници?
"Денят започва" на 4 август: Продава ли "Булгаргаз" руски газ чрез посредници?