НОВИНИ

Още три отбора ще си гарантират мястото на Световното първенство в Катар тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:57, 14.11.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
три отбора гарантират мястото световното първенство катар вечер
Слушай новината

Тази вечер ще бъде даден старт на последния кръг от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар, а първите групи, където ще стане ясно финалното класиране са A, B, H и J.

В три от тях предстоят преки двубои за първото място в класирането, което единствено гарантира участие на Мондиала догодина.

Отборът, завършил на 2-та позиция, пък ще получи нов шанс да намери място сред 32-та най-добри отбора в света, преминавайки през баражите в зона Европа.

В група А голямото дерби ще бъде в Лисабон, където домакините от Португалия посрещат състава на Сърбия. И двата тима имат по 17 точки и всичко ще трябва да се реши тази вечер на "Ещадио Да Луж". "Мореплавателите" все пак се намират в леко по-изгодна позиция от своя съперник, тъй като дори равенството би било достатъчно на Кристиано Роналдо и компания за първото място в групата заради по-добрата им голова разлика. В другата среща от този поток Република Ирландия посреща Люксембург в битка за 3-то място в крайното класиране.

Двубоят Португалия - Сърбия от португалската столица ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 2 от 21.35 часа.

В група В Испания и Швеция също ще се сблъскат в директен спор за първото място, като "Ла Фурия" има точка преднина преди решителния двубой тази вечер на "Естадио Ла Картуха" в Севиля. Двата отбора вече играха веднъж на този стадион по-рано през годината по време на УЕФА Евро 2020. Тогава срещата завърши без победител - 0:0. В мач без значение пък Гърция посреща Косово.

Двубоят Испания-Швеция от Севиля може да наблюдавате на живо в ефира на БНТ 3 от 21.35 часа.

В група Н решителната битка ще бъде в Сплит, където вицесветовния шампион Хърватия приема Русия. "Сборная" влиза в мача с две точки преднина, което задължава домакините да търсят единствено победата, ако искат да си гарантират мястото на Мондиала в Катар 2022. В другите два двубоя от групата Словения е домакин на Кипър, а Малта приема Словакия.

Срещата Хърватия - Русия в Сплит е с начален час 15.50 и може да я гледате на живо в ефира на БНТ 3.

В последната група J Германия отдавна си осигури квотата за Световното първенство и днес ще има протоколен мач срещу Армения в Ереван. Тук обаче ще има сериозна битка за 2-то място, което дава право на бараж, като в нея са замесени отборите на Северна Македония и Румъния. Западните ни съседи приемат у дома Исландия с точка аванс пред румънците, които имат наглед по-лесната задача срещу аутсайдера Лихтенщайн.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена изяде разписката от машината, след като гласува
Жена изяде разписката от машината, след като гласува
Запалена цигара от пациент е вероятната причина за пожара в ковид отделението в Сливен
Запалена цигара от пациент е вероятната причина за пожара в ковид отделението в Сливен