НОВИНИ

Осигурени са пари за спешното отделение в болницата в Перник

Алекс Донев
от Алекс Донев
11:46, 16.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Зрители се оплакват от плачевното състояние на спешното отделение на болницата в Перник. След запитване на БНТ стана ясно, че то ще бъде ремонтирано и вече са отделени 45 милиона лева. Това заяви в ефира на "Денят започва" зам.-министърът на здравеопазването доц. Михаил Околийски.

Шокиращи снимки на спешното отделение в пернишката болница „Рахила Ангелова“ са запечатили силно остарялата материална база, стари и неподдържани легла, изпочупени щори и ръждясали метални стойки за медицински банки. Кадрите накараха здравните власти да се задействат светкавично и заместник-министърът на здравеопазването Михаил Околийски съобщи новината, че държавата ще отпусне необходимите за ремонт средства.

"Получих много добра новина от проф. Гетов, който е другият зам.-министър, че сме получили 45 милиона от финансовото министерство за този ремонт и довършването на тези дейности за спешното отделение", каза доц. Михаил Околийски, зам.-министър на здравеопазването.

Проблемът със спешното отделение в пернишката болница продължава от години. Пациенти се оплакват, че условията не са подходящи нито за тяхното лечение, нито за работа на персонала.

"Вътре беше точно като след бомбардировка в коридора. Може би болниците в Ивицата Газа или в Украйна изглеждат по този начин. Ужасно, захабено, огромни дупки", каза пациентката Милена Станиславова.

"Така наречената шокова зала - наистина може би подходящото ѝ име е да е шокова, защото в момента, в който се влиза в тази шокова зала и всеки изпада в шок. Тотален шок. Значи ръждясали стойки за банките, легла, на които гумите са им спукани, не се знае какво се случва с тях. Те са толкова стари... Щорите - не се знае защо са там тези щори и каква точно е ролята им. Всичко е ужасно захабено, старо", допълва тя.

Ръководството на болницата заяви за БНТ, че преди години е имало обществена поръчка за подобряване условията в спешното отделение, но заради проблем с фирмата изпълнител така и не се е осъществила.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи се обучават как да реагират при екстремна ситуация
Полицаи се обучават как да реагират при екстремна ситуация
Кои са победителите на наградите "Еми"?
Кои са победителите на наградите "Еми"?