НОВИНИ

Кои са победителите на наградите "Еми"?

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:30, 16.01.2024
Чете се за: 03:15 мин.
По света
Слушай новината

Сериалите "Наследници" и "Мечката" са големите победители на наградите "Еми", които бяха раздадени в Лос Анджелис. Най-високите отличия в телевизията обикновено се провеждат през септември, но бяха отложени заради стачките в Холивуд. Победителите са избрани от около 20 хиляди членове на Академията за телевизионни изкуства и науки с гласуване през август миналата година.

27 номинации за "Наследници" и шест статуетки - включително за най-добър драматичен сериал и най-добри актьори за Сара Снук, Киърън Кълкин и Матю Макфейдиън. Признанието дойде за четвъртия и последен сезон на драмата за размирно богато семейство и битката за медийна империя. Сара Снук посвети награда на дъщеря си, с която е бременна, докато снима сериала, а Киърън Кълкин поиска още деца.

"Не го вдигайте, не можах да закопчая копчето, изгубих цялото време да прегръщам хората. Толкова ви обичам. Особено всеки един от актьорите. И, разбира се, моята красива съпруга Джаз. Благодаря ти, че споделяш живота си с мен и ме дари с две изумителни деца. Обичам ви толкова много. И, Джаз, искам още. Ти каза "може би", ако спечеля", каза актьорът Киърън Кълкин.

Шест отличия и за другия фаворит - "Мечката", включително за най-добра комедия. Историята проследява живота на млад и талантлив готвач, идващ от света на изисканата кухня и стандарти "Мишлен", който се опитва да развие семейния ресторант за сандвичи.

"Обичам ресторантите, добрите, лошите... Всички сме разбити, всеки ден трябваше да се появяваме, да готвим и да караме хората да се чувстват добре. Беше тежка работа от ранни зори, не съм виждал слънце от три месеца. Но беше наистина супер, обичам всички тези хора", сподели Мати Матисън, актьор и продуцент.

"Говеждо" доминира в категорията за най-добър лимитиран сериал.

Сър Елтън Джон спечели първото си "Еми" и така стана 19-ят човек в престижния клуб на отличените с "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони".

Самият Елтън Джон не успя да присъства на церемонията заради операция на коляното. Телевизионните "Оскари"-и обикновено са през есента, но бяха отложени заради стачките в Холивуд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигурени са пари за спешното отделение в болницата в Перник
Осигурени са пари за спешното отделение в болницата в Перник
Рома се раздели с Жозе Моуриньо
Рома се раздели с Жозе Моуриньо