НОВИНИ

Елтън Джон "влезе" в елитния клуб на носителите на ЕГОТ - "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони"

Само 19 души са печелили и четирите отличия по време на кариерата си

Елтън Джон
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:02, 16.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Още
Слушай новината

Британският певец и пианист Елтън Джон се присъедини към елитния клуб на носителите на ЕГОТ - водещите отличията за телевизия, музика, кино и театър "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони", след като живото предаване на концерт от прощалното му турне му донесе награда "Еми", съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Само 19 души са печелили и четирите отличия по време на кариерата си. Сред тях са Рита Морено, Одри Хепбърн, Мел Брукс, Упи Голдбърг, Андрю Лойд Уебър, Джон Леджънд, Дженифър Хъдсън и Вайола Дейвис.

Джон спечели "Еми" за концерта "Елтън Джон на живо: Farewell From Dodger Stadium". Певецът не присъства на церемонията, защото наскоро е претърпял операция на коляното, съобщиха продуцентите на тричасовия документален филм.

"Чувствам се изключително смирен да се присъединя към невероятно талантливата група на носителите на ЕГОТ. Пътуването до този момент беше изпълнено със страст, отдаденост и непоколебимата подкрепа на моите фенове от цял свят", каза Елтън Джон в изявление. Певецът не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепяли по време на дългата му кариера.

Снимки: БГНЕС, архив

През годините си на музикалната сцена 76-годишният певец е спечелил шест награди "Грами", награда "Тони" и два "Оскар"-а за оригинална песен, сред което Can You Feel the Love Tonight? от "Цар Лъв".

Елтън Джон е един от най-продаваните солови изпълнители на всички времена. Той държи рекорда за най-продаван физически сингъл на всички времена благодарение на 33-те милиона продадени копия от Candle in the Wind през 1997 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия заминава за лагера в Турция с група от 24 футболисти
Славия заминава за лагера в Турция с група от 24 футболисти
Меглена Плугчиева: Извън сухопътен Шенген сме заради политически проблеми
Меглена Плугчиева: Извън сухопътен Шенген сме заради политически проблеми