НОВИНИ

Остава облачно с дъжд и сняг

Температурите ще се понижат още

облаци предимно слънчево време очаква новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 13.02.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Между 0 и 9 градуса бяха минималните температури тази сутрин, като по-високи бяха градусите в населените места по-близо до Дунав. Днес максималните ще са между 9° и 14°, в София около 10°. Ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър.

През следващото денонощие облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, в планинските райони примесен със сняг. Максималните температури ще са между 6° и 12°, в София около 6°.

За тези, които ще стават рано, минималните ще са между 2° и 7°, в София около 2°. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Облачно ще е и по Черноморието, но ще е без валежи. Там обаче ще е ветровито, ще духа умерен до силен северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг, под около 1000 метра от дъжд. Ще бъде и много ветровито, ще духа умерен и силен северен вятър. Температурите ще се понижат още и максималните в курортите ще са между минус 6 и минус 1 градуса.

Над по-голямата част от континента времето остава облачно с валежи от дъжд, включително и на Балканите. На Скандинавския полуостров, Прибалтика и крайните западни райони на Европейска Русия валежите ще са от сняг.

У нас през следващите дни над източните райони ще се задържи облачно и мъгливо, докато над Западна и Централна България облачността още в четвъртък ще намалее и в петък и събота ще бъде слънчево.

Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 8° и 13°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юрген Клоп планира да строи нови къщи
Юрген Клоп планира да строи нови къщи
Част от земеделците настояват за подкрепа за високопланинското земеделие
Част от земеделците настояват за подкрепа за високопланинското земеделие