НОВИНИ

Остава студено и предимно облачно

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 13.02.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и до вечерта над по-голямата част от страната ще е значителна. В близките часове от югозапад ще започнат и валежи от сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен северозападен вятър.

В цялата страна е в сила предупреждението от първа степен за много ниски температури, на повечето места и максималните ще са отрицателни, ще са между минус 4 и 1 градуса, в София - минус 3.

През нощта облачността ще се увеличи над цялата страна, а в югозападната половина валежите от сняг ще продължат и на места ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който през деня ще се усили и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух.

Остава в сила предупреждението за много студено време. Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а дневните ще са между минус 4 и 1 градуса.

Времето ще се задържи облачно и през деня, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и североизточните райони от страната. През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

Облачно и с валежи от сняг ще е и в планините. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания.

Температурите и там ще се понижат още и в курортите ще са от минус 16° на Алеко, около минус 12°, минус 14° в Боровец и Пампорово, и до минус 7 градуса в Банско.

В понеделник облачността временно ще намалее, в много райони до предимно слънчево, но по-късно отново ще се увеличи. Очаква се и слабо повишение на дневните температури, но сутрешните ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната, където ще са до около минус 15°.

Във вторник от север ще нахлуе още студен въздух и дневните температури в по-голямата част от страната ще останат отрицателни. На отделни места ще има и слаби превалявания от сняг. В сряда ще продължи да е много студено, но вятърът ще стихне. В четвъртък ще започне повишение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Дончич изригна при победа на Далас
Лука Дончич изригна при победа на Далас
Медведев оцеля срещу Крайнович за 17-та поредна победа
Медведев оцеля срещу Крайнович за 17-та поредна победа