НОВИНИ

Изграждат нова кислородна инсталация в болница "Св. Мина" в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 13.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Започна изграждането на изцяло нова кислородна инсталация в общинската болница „Свети Мина" в Пловдив. В пика на коронакризата лечебното заведение изпитваше затруднения и пациенти сигнализираха, че работещите животоспасяващи апарати не стигат за всички.

Болница „Св. Мина" в Пловдив бе подготвяна да се превърне в първото изцяло ковид лечебно заведение у нас. Именно състоянието на старата кислородна инсталация обаче бе една от причините това да не се случи.

Както вече сме ви показвали в „По света и у нас" старите кислородни постове не стигаха за всички болни и се налагаше през месеците октомври и ноември разместване на леглата на пациенти - според тежестта на случаите. Не малко от постовете се оказаха и неизправни.

Добрата новина е, че в момента в болницата почти няма лежащи с диагноза COVID. Това е подходящ момент да започне спешната подмяна на кислородната инсталация и така лечебното заведение да е готово за очаквания нов - трети ковид пик и евентуалното рязко увеличение на броя на нуждаещите се от болнично лечение.

Репортери: Николай Райшинов, Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плишкова загуби чешкото дерби на Australian Open
Плишкова загуби чешкото дерби на Australian Open
Джокович пропусна тренировката си, под въпрос е за 1/8 финала
Джокович пропусна тренировката си, под въпрос е за 1/8 финала