НОВИНИ

Остават блокадите в София, Варна и на пътя край Стара Загора

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:19, 04.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Снимка:

И днес три от централните столични кръстовища остават блокирани от протестиращи - кръстовището на Орлов мост, при Софийския университет и при бул. "Цар Освободител".

В 26-ия ден на антиправителствени протести снощи, т .нар. "Отровно трио" - адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян дадоха извънреден брифинг, на който се заканиха, че планират блокади в цялата страна.

Пред Общината във Варна беше издигнат палатков лагер, в подкрепа на думите им. Трето денонощие е блокиран и пътят между Хасково и Стара Загора.

Вчера кметът на града не успя да се договори с демонстрантите. Традиционното шествие в София започна към 21 часа.

Демонстрантите тръгнаха от Министерския съвет, преминаха през представителството на Европейската комисия у нас и приключи на Орлов мост. За кратко бе спряно движението по „Раковски" и „Патриарх Евтимий" поради придвижване на протестиращите.

Двама души обявиха безсрочна гладна стачка с искане за оставка на правителството. По информация на МВР няма сериозни нарушения на обществения ред. Няма и задържани. 17 линии на градския транспорт остават променени заради блокадите в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Северна Корея вероятно е разработила компактно ядрено устройство
ООН: Северна Корея вероятно е разработила компактно ядрено устройство
16 жертви на Covid-19 за ден, излекуваните са 264
16 жертви на Covid-19 за ден, излекуваните са 264