НОВИНИ

Оставиха в ареста втория обвиняем за кокаин в Студентски град

оставиха ареста втория обвиняем кокаин студентски град
bnt avatar logo
от БНТ
18:01, 05.06.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Състав на Софийски градски съд е уважил искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.П., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК.

Наказателното производство по случая е започнало, след като на 24.05.2020 г., в лек автомобил м. „Мерцедес“, паркиран в ж.к. „Студентски град“ в столицата, било открито голямо количество кокаин – около 40 килограма. Тогава бил задържан и привлечен към наказателна отговорност водачът на въпросната кола – Н.П.

В резултат на активни действия по разследване по образуваното досъдебно производство, водено под ръководството на Софийска градска прокуратура, е била установена съпричастността на лицето М.Н. към деянието. Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“. Престъпното деяние по чл. 354а, ал. 2 от НК е било извършено от него в съучастие с Н. П.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора в Софийска градска прокуратура, че са налице изискуемите от закона предпоставки за неговото задържане – съпричастността на обвиняемия М.Н. към извършването на престъпното деяние, което е тежко, предвиденото в закона наказание за него и реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването по досъдебното производство продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Немски национали дариха 5 млн. за борба с Covid-19
Немски национали дариха 5 млн. за борба с Covid-19
Няма нарушение на плажа край Алепу, показва проверката на ДНСК
Няма нарушение на плажа край Алепу, показва проверката на ДНСК